Beste Wandelvrienden,

Bij deze de info over de dagwandeling van augustus 2021:

De bedoeling was om een wandeling te maken in het IJzerenbos te Susteren. Maar doordat het Koffiehuis niet al onze groepen wilde ontvangen, heb ik een alternatief bedacht. We gaan naar de Brunssummerheide. Het grootste heidegebied van Limburg is bekend bij de meesten, maar vaak concentreert de belangstelling zich rond het Bezoekerscentrum, de Sterrenwacht en de Schaapskooi. Verderop valt er nog veel meer te ontdekken! Ontdek ook de noord- en westzijde van het gebied, zoals de Koffiepoel, de Zandverstuiving, de Roode Beek en de Oude Landgraaf. Je loopt door dennenbos, zandduinen, langs visvijvers, kwakende kikkerpoeltjes en sappige grasweides waar paarden grazen.

In augustus zorgt de paarse heide voor een ongekend schouwspel. De Brunssummerheide heeft vele gezichten…

Data:                              dinsdag 24, woensdag 25, donderdag 26 en vrijdag 27 augustus 2021
Vertrek:                        vanaf de parkeerplaats van het scoutinggebouw om 10:00 u; mogelijkheden om te poolen (kosten € 1,50 p.p.)
Start wandeling:        10:20 u Parkeerplaats Schaapskooiweg, Brunssum
Afstanden:                  5,1, 6,1 en 8,8 km

Het wandelen met stokken wordt aanbevolen, omdat het terrein geaccidenteerd is! Na afloop is de mogelijkheid om gezellig te lunchen in Pannenkoekenrestaurant Schrieversheide.
Zie voor de menukaart HIER! Graag aan de wandeltrainer je keuze opgeven na afloop van een wandeltraining of via de email! De wandeltrainer geeft op de dag van de wandeling de gezamenlijke bestelling door, zodat we samen kunnen lunchen!

We maken er samen weer een topdag van!

Met Wandelgroeten,
Lex van den Eerenbeemt