Beste Wandelvrienden,

Algemene info:

Eind oktober maken we weer een mooie dagwandeling. Deze keer gaan we naar het Schutterspark!
Het Schutterspark is een park in de Limburgse gemeente Brunssum. Het bestaande park werd in 1952 ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Staatsmijnen vergroot, vernieuwd en cadeau gedaan aan de bevolking. Het park ligt in het dal van de Roode Beek en grenst aan de kolonie (mijnwerkersbuurt) Schuttersveld die vroeger voor de Brunssumse mijnwerkers is gebouwd. Het gebied wordt door de beek in twee delen gesplitst. In het noorden ligt een bos-, heide- en veengebied dat enigszins in natuurlijke staat is. In het zuiden is het een recreatie- of volkspark. In het park ligt de Landweer Schutterspark. Ongeacht welk seizoen, is het hier voor ieder goed vertoeven. Buiten de talloze activiteiten, is het bij uitstek een ideale wandellocatie. Vroeger kwamen de grote mijnwerkersgezinnen hier genieten van het groen. Het verhaal van het Schutterspark is doorspekt met mijnverleden. Je zou het Schutterspark kunnen bestempelen als industrieel erfgoed, maar dan wel eentje waar de natuur regeert.
Onder in het park bevinden zich een brasseriespeeltuinijssalonstoomtreintjeskinderboerderij en minihaven. Boven in het park bevinden zich het blotevoetenpark en een klimpark.

Na afloop van onze wandeling gaan we lunchen in Brasserie Schuttershüske, een eeuwenoud begrip binnen Schutterspark Brunssum.  Letterlijk, want in 2021 viert de brasserie haar 100 jarig bestaan. Dat ook de bouw van Schuttershüske dateert naar 100 jaar terug, was dan ook de voornaamste reden om eind 2020 te starten met de renovatie van het pand. Veel moest vervangen worden, zoals de vloeren en het dak, de keuken wordt uitgebreid en alles krijgt een ietwat modernere uitstraling, waarbij de meeste karakteristieke zaken van Schuttershüske worden behouden, zoals de muurschilderingen en de open haard.

Info t.a.v. de wandeling:

Data: dinsdag 26, woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 oktober 2021

Vertrektijd: Vanaf de parkeerplaats van het scoutinggebouw: 10:00 u
mogelijkheden om te poolen; vooraf bekend maken; kosten € 1,50 p.p.

Starttijd wandeling: 10:20 u

Navigatie-adres om rechtstreeks hiernaar toe te rijden: Schutterspark Brunssum, Heidestraat 20, 6443 VZ Brunssum (grote parkeerplaats vlak bij het Schuttershüske)

We hebben 3 wandelingen uitgezet:

Wandeling 1: tussen 7 en 8 km

Wandeling 2: tussen 5 en 6 km

Wandeling 3: 4 km

Voor de lunchkaart (aangepast) zie HIER

Groeten,

Lex van den Eerenbeemt