Beste wandelaars,

Omdat de LAW van juni en juli in Opoeteren niet door kon gaan i.v.m. de  hoge temperatuur gaan we deze wandeling lopen op zaterdag 25 augustus a.s. Het is  een lusvormige wandeling van 17,4 km lopen in de omgeving van Opoeteren, een deelgemeente van Maaseik in België, hoogtemeters ± 150mtr. Het betreft wandeling 930 uit Wandelgids Zuid-Limburg van Jos Wlazlo. http://www.wandelgidszuidlimburg.com/wandelroutes/930.html

Opoeteren ligt ten westen van de stad Maaseik. Tijdens deze mooie wandeling wandelt u eerst door een prachtig stuk bos langs de kabbelende Bosbeek en dan gaat het een flink stuk over graspaden, veldwegen, bospaadjes naar de halverwege gelegen visvijver met het leuke terras van Fietscafé Bergeinde. De terugweg wandelt u door een klein gehucht en dan door de bossen naar een panoramaheuvel met schitterend uitzicht op het Bergerven en natuurgebied. Dan volgen enkele leuke en heuvelachtige paadjes door de bossen en komt u weer in het centrum van Opoeteren.

Het is een niet al te moeilijke wandeling ± 150 hoogtemeters. Denk aan de wandelstokken. Bij regen kunnen de paden glad zijn.

Wie gaat er mee?

 • Vertrektijd:                                        9:00 uur
 • verzamelen en carpoolen:
  Parkeerpl., Scoutinggebouw Don Bosco
  Sportcentrumlaan 34, 6136 KX Sittard
 • parkeren:                                          Kerkplein, gratis achter de kerk
  (Navigatie adres Kerkplein 5 Opoeteren)
 • vertrekpunt wandeling:                    Grote parkeerplaats aan het Kerkplein
 • start wandeling:                               9:30u

Graag per e-mail aanmelden voor vrijdag 24 augustus a.s., zodat ik een indicatie hebben van het aantal wandelaars. Geef ook aan als je wilt rijden i.v.m. carpoolen!

Afstand:         Sittard – Opoeteren    ±27 km
Benzine kosten per auto  € 12,00  te verdelen over de inzittenden.

Voor vragen kunt u contact met mij opnemen per telefoon of e-mail.

Met vriendelijke wandelgroeten,

Het LAW-team, Ruud, Toine en Cor

Cor Bergmans          Mobiel: 06-52795488               E-mail:  corbergmans@home.nl